anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İran'da Amini protestoları: En az 20 gazeteci gözaltına alındı

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi, Amini'nin ölümünün ardından İran'da başlayan protestolarda en az 20 gazetecinin gözaltına alındığını duyurdu.

İran'da Amini protestoları: En az 20 gazeteci gözaltına alındı

 İran'da 22 yaşındaki Mahsa (Jîna) Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesinin ardından Kürt kentlerinde başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarda en az 20 gazeteci gözaltına alındı. New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), son olarak Sarvenaz Ahmadi ile Seyed Hossein Ronaghi Maleki'nin alıkonulduğunu duyurdu. 

Sürgündeki İranlı gazeteci Mesud Kazımi, Ronaghi'nin 26 Eylül'de annesi ile yaptığı bir telefon görüşmesinde İran polisi tarafından darbedildiğini ve gözaltındayken bacağının kırıldığını söylediğini aktardı. 

CPJ’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Program Koordinatörü Şerif Mansour, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, basın mensuplarının serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Mansour,  “İranlı yetkililer, Amini’nin ölümünü ve ardından gelen protestoları haber yaptıkları için tutuklanan tüm gazetecileri derhal serbest bırakmalı. İran güvenlik güçleri, gazetecilere yönelik baskıcı önlemlerini bırakmalı ve kamuoyunu bilgilendirmek için hayati önem taşıyan internet erişimini yeniden sağlamalıdır” ifadelerini kullanmıştı. 

Tarih: 27-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum