anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Petrol yılın en yüksek seviyesine çıktı

ABD gösterge petrolü, ülkenin ana depolama merkezindeki stokların kritik seviyelere düşmesinin küresel açığın genişlediğini göstermesinin ardından bir yıldan fazla bir süreden sonra ilk kez varil başına 95 doları gördü.

Petrol yılın en yüksek seviyesine çıktı

Dün açıklanan resmi verilere göre, ABD ham petrol stokları genel olarak beklenenden fazla düştü; bu durum, Suudi Arabistan ve Rusya'dan gelen arz kesintileri nedeniyle piyasanın ne kadar hızlı daraldığına dair kanıt sağlıyor. ABD ham petrolü , Haziran ayının sonundan bu yana yaklaşık üçte bir oranında artış gösterdi ve 2022 başından bu yana en büyük çeyreklik kazancına doğru ilerliyor, bu da enflasyonu körüklüyor.

Bu ayın başlarında OPEC, dördüncü çeyrekte günde 3 milyon varil kadar ham petrol açığı olacağını tahmin ediyordu. ABD ve Çin'deki talebin dirençli olduğu kanıtlanırken, doların yükselişe geçmesine ve yüksek küresel faiz oranlarına ilişkin endişelerin devam etmesine rağmen piyasadaki pek çok kişi artık 100 dolarlık petrolü kaçınılmaz olarak görüyor.

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Brent'in varil başına 100 doları aşması an meselesi. Ancak, arz kesintilerini hafifletmek için OPEC+ üzerinde oluşturulacak artan baskı göz önüne alındığında, herhangi bir kırılmanın nispeten kısa ömürlü olacağına inanıyoruz" dedi.

Tarih: 28-09-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum