anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

14 yıllık tecrübe: Oyuncu ve Modellere menajerlik hizmeti sağlayan Serkan Polat anlatıyor

Ankara’da çekilen birçok dizi ve film projesinde oyuncudirektörü olarak görev alan ve aynı zamanda menajerlik de yapan Serkan Polat, mansethaber.com’un sorularını yanıtladı.

14 yıllık tecrübe: Oyuncu ve Modellere menajerlik hizmeti sağlayan Serkan Polat anlatıyor

1)     Kendinizi tanıtarak başlayabilir misiniz?

Ben Serkan POLAT, 1989 yılı Sivas doğumluyum. İlköğretimimi Süleyman Nazif İlköğretim Okulunda, liseyi ise (Mamak) Tuzluçayır Lisesinde tamamladım. Eğitimime Ankara Üniversitesi İşletme Bölümüne devam ettirerek mezun oldum. Aynı zamanda yardımcı oyunculuk ve tiyatro eğitimi de aldım. Sonrasında özel bir ajansta Ankara ve İstanbul için çekilen dizi ve filmlerde ekip başı olarak çalışmaya başladım. Birkaç yıl sonunda aldığım deneyimle, oyuncudirektörü oldum ve bir süre bu unvanda çalışmaya devam ettim. İşimi severek yapıyorum ve işimle ilgili donanımlı olmaya özen gösteriyorum. Şimdi ajansta menajer olarak çalışmaya devam etmekteyim, hedeflerim arasında kendi adıma bazı yapımlara imza atmak ve dizi çekimlerine yönelik tecrübelerimi ilerletmek yer almaktadır. Diğer taraftan yetenekli oyuncular yetiştirmek, kişilerin daha başarılı olabileceğini, özgüvenlerini arttırabileceklerini, kendilerini ifade edebilme yönünü güçlendirebileceğini gösterebilmek ve var olan oyunculuk yeteneklerinin ortaya çıkarılabilmesinde yardımcı olabilmek benim için büyük bir övünç kaynağıdır. Bu yönde oyuncu adaylarının yeteneklerinin ve buna bağlı ve yardımcı olabilecek diğer kabiliyetlerinin geliştirilmesini teminen güzel fırsatlar sunabilme düşüncesi benim ilkelerim arasında yer almaktadır. Tecrübelerim ışığında ve bu ana kadar yaptığım tespitlere dayanarak, inanıyorum ki her insanın içinde bir oyunculuk yeteneği vardır. İşte tam bu noktada sektöre girme arzusunda olan kişilere yol gösterebilmek ve geleceklerine ışık tutabilmek bence büyük bir başarıdır. Son olarak bu güzel mesleğe başlamam bana ışık tutan, yolumu aydınlatan ve birçok başarıya imza atmam da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

2)     Kariyerinize Ankara’da başlamış olmanın bir dezavantaj olduğunu düşünüyor musunuz?

Evet, kesinlikle düşünüyorum. Çünkü Ankara kısıtlı yapımların olduğu fazla çekimlerin olmadığı bir yerdir. Buna rağmen 14 yıldır aktif olarak dizi, reklam, sinema, dergi ve katalog çekimlerine oyuncu yönlendiriyorum. İstanbul’a göre tabii ki dizi sayısı az ama aktif olarak farklı projelerimiz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

3)     Sizin için menajer olarak çalışmanın en keyifli yanı nedir?

Bir menajer olarak planlama, organizasyon, motivasyon ve kontrol sürecini yönetiyorum. Sürecin dinamik olması, insanların farklı dünyalarına şahitlik etmek ve farklı ortamlarda bir araya gelmek çok keyiflidir. Aynı zamanda da çalıştığım kişilerin heyecanlarına ortak olmak, onları maddi-manevi hayallerine ulaştırmak, aldıkları eğitimlerle sektörde yer almalarını sağlamak, profesyonel ve duygusal bir bağ kurmak benim için en büyük onur ve gururdur.

4)     Günümüzde dizi oyuncusu olmak isteyen biri ne yapmalı?

Dizi oyuncusu olmak isteyenler yeteneklerinin yanı sıra bu sektörün inceliklerini ve sancılı süreçlerini de göz önünde bulundurmaları gerekir. Çok çalışmak, gözlem yapabilmek, diksiyonun güzel olması, beden dilini etkili kullanmak ve genel kültür ile donanımlı olmak da ayrıca beklenen diğer özelliklerdir. Ayrıca oyuncu olmak isteyen kişiler, çalışmak istedikleri kurum-kuruluşun, yapımın veya ajansın aktif olarak çalıştıklarına dikkat etmelilerdir. Kendilerine referans projeler gösterilmelidir. Örneğin " Projelerine gönderdikleri oyuncu, figürasyon var mı?" göz önünde bulundurulmalıdır. Oyuncu adaylarına tavsiyem kimsenin mağdur olmaması için detaylı bir şekilde araştırma yapmalarıdır.

5)     Türk yapımlarının dijital platforma yönelmeye başlaması ajansları nasıl etkiliyor?

Günümüzde artık soluduğumuz havanın bile dijital olduğunun farkına varamayacak çok az sayıda insan kaldığını düşünüyorum. İnsanoğlunun binlerce yıldır var olmasının en büyük sebebi, bulunduğu ortama/çağa uyum sağlamasıdır Beyinlerin kendini daha güncel ve dönüşümcü tutması gerekliliği anlamında bu değişim ve gelişimin kesinlikle sektörü olumlu etkilediği kanaatindeyim ama olumsuz yönünden değerlendirilecek olursak dijitale döndüler ve dönmeye devam ediyorlar ilerleyen zamanlarda daha da aktif olacaklar bu da televizyon değerini düşürmeye sebep olacaktır.  Parası olan izleyebilecek parası olmayan izleyemeyecek veya dijital de ücretsiz olursa herkes izleyebilsin benim gönlümden geçen her şey ücretsiz olsun en azından herkesin izleme imkânı olur. Dijitale yönelmeleri ajansları çok etkilemedi kişi sayısı, figürasyon, oyun isteme veisteme sayıları aynı sadece dijital olduğu için ücretli oluyor herkesin izleme imkânı olmuyor maddiyat olarak uygun olmayan vatandaşlarımız da var o yüzden dijitallerin daha küçük ücretlendirme veya ücretsiz olmasını kendimce isterim.

6)     Casting direktörü olarak başladığınız kariyerinize menajer olarak devam ediyorsunuz. Gelecek zamanlarda farklı rollerde çalışma hayaliniz var mı?

Evet, ben bu sektöre ekip sorumlusu olarak başladım. Daha sonra ekip lideri,direktörü olarak devam ettim ve şimdi menajer olarak kariyerime devam ediyorum. Sektörde 14 yıllık tecrübem var. Tabii ki benim de güzel izler bırakmak istediğim hayallerim var. Kendime ait bir yapım şirketim olmasını ve diziler çekmeyi, ünlü çıkarmayı ve en önemlisi de Serkan POLAT isminin sektörde iyi ki var ve işini hakkıyla yapıyor diyerek birçok insana ulaşmaktır.

7)     Dizi ve film sektörünün Ankara’ya yönelmesi hakkındaki yorumlarınız neler?

Sektörün merkezi uzun yıllardır İstanbul ama artık oradaki bu karmaşanın bir miktar da olsa azalıp şehrimizin de medya dünyasıyla daha çok haşır neşir olması gerektiği taraftarıydım zaten. Ki denizi olmasa da git gide güzelleşen ve elitleşen bir şehrimizin olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda ve özetle isabet oluyor diyebilirim. Dizi sektörünün Ankara’ya yönelmesi insanların farklı bir kültüre, mekana, atmosfere şahitlik etmesini sağlıyor. Ankara dizi sektörü için çok uygun, sakin ve maliyet olarak da çok yormayan bir yerdir. Yapımlar yavaş yavaş Ankara’ya geliyor ve Ankara’da sağlam projeler yapılmaya devam ediyor.

8)     Önümüzdeki yıllarda Ankara’da daha fazla yapım olacak mı? Gelecekteki projelerinizden bahseder misiniz?

Evet, fazla olacaktır. Teşkilat ve Gönül Dağı dizileri devam ediyor. Neşet Ertaş'ın sinema filmi ve TRT1’e Kumpas Belgeseli çekildi. Güzellik yarışmaları oluyor. Önümüzdeki günlerde haftalık olarak yayınlanacak günlük dizimiz olacaktır. Süreçte yeni projelerimiz ve yeni sürprizlerimiz ile ilgili duyuru yapacağım ve kendi adımıza da dizi çekme planımız var onu da yakında Türkiye’ye duyuracağız. Bu güzel röportaj için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle Serkan POLAT 

 

Tarih: 07-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum