anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Apple tüm mağazalarını kapattı

Üç ay önce koronavirüs salgınının başlamasından kısa bir süre sonra Çin’deki mağazalarını kapatma kararı alan Apple, bu kararını tüm dünyada uygulama kararı aldı.

Apple tüm mağazalarını kapattı

 

Teknoloji devinden yapılan yazılı açıklamada Çin dışındaki perakende mağazalarının 27 Mart’a kadar kapalı olacağı ve çalışanların ev-ofis uygulamasına geçeceği belirtildi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook imzasıyla yayınlanan açıklamada “Virüsün bulaşma riskini en aza indirmenin en iyi yolu, yoğunluğu azaltmak ve sosyal mesafeyi maksimize etmek” ifadesi kullanıldı.

ABD merkezli şirketin ABD’de 270 mağazası bulunurken Çin dışında yaklaşık 460 noktası bulunuyor.

Şirketin Türkiye’de İstanbul’da Zorlu Center ve Akasya AVM’de yer alan mağazalar, internet sitelerinden yapılan açıklamada “geçici bir süre” kapalı olduklarını duyurdu. Kapalı olunan tarihler ise şimdilik 14-20 Mart olarak açıklandı.

İtalya ve İspanya’daki mağazalarını daha önceden kapatan Apple açıklamasında, çalışanların ücretinden kesinti olmayacağı da belirtildi.

Evden çalışmanın ne kadar devam edeceği açıklanmazken, şirket, koronavirüs ile mücadele için 15 milyon dolarlık bağış yapacak.

 

Tarih: 14-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum