anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Can Yücel eşine kavuştu

Türk şiirinin usta isimlerinden Can Yücel’in eşi ressam ve şair Güler Yücel, bir süreden bu yana tedavi gördüğü Özel Yücelen Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Can Yücel eşine kavuştu

 

Uzun bir süreden bu yana Yücelen Hastanesi’nde tedavi gören ve öğle saatlerine doğru durumu ağırlaşan Güler Yücel’in yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Can Yücel’in ölümünden sonra hayatına Datça’da devam eden Güler Yücel’in cenazesinin yarın (20.03.2020) toprağa verileceği öğrenildi.

KENDİ HİKAYESİNİ YAZDI

Ankara Bilim, Kültür, Eğitim, Araştırma, Uygulama, Üretim ve İşletme Kooperatifi Kalkınma Atölyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan, 'Olduğu Gibi /Güler Yücel' isimli kitap, ülkenin önde gelen şairlerinden biriyle 43 yıl (1956-1999) evli kalan ve ondan 3 çocuk dünyaya getiren Güler Yücel'in hayatını anlamıştı.

Usta şairin kaleminden adına onlarca şiir yazılan Güler Yücel, çocukluk yıllarıyla başladığı hayat hikayesinde, Can Yücel ile evli olduğu hayatının en önemli 43 yılını ve sonrasında Can'sız geçen yıllarıyla beraber 83 yıllık bir yaşanmışlığı, tüm gerçekliğiyle kitabında anlatıyor.

Otobiyografi niteliğindeki kitapta, Güler Yücel'in gençlik yıllarından fotoğraflar olduğu kadar, üç çocuğunun babası Can Yücel ile Eski Datça'dan hatıraları ve elbette kendi fırçasından hayatını konu alan resimleri yer alıyor. 1000 adet basılan kitap, 161 sayfadan oluşuyor.

Tarih: 19-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum