anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca:'AKP iktidarında insan onuru ve emeği ayaklar altında'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Türkiye'deki işsizlik sorununa dikkat çekerek AKP iktidarını eleştirdi. Karaca, işsizlik ödeneği alamayan işsizlerin oranının %87'ye ulaştığını belirterek, emeği yok sayan bir siyasi iktidara ihtiyaç olmadığını söyledi.

CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca:'AKP iktidarında insan onuru ve emeği ayaklar altında'

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli'de gerçekleştirdiği seçim çalışmaları kapsamında emekçilerin yaşadığı sorunları yerinde incelemeye devam ediyor. CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kadın işçilere uygulanan negatif ayrımcılık, fazla mesai, işçi alacakları ve asgari ücret konularını sahada inceleyerek gündeme getiriyor.
CHP Milletvekili Gülizar Karaca, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son açıkladığı verilere dikkat çekerek, 31 milyon 460 bin istihdam edilen emekçinin çözümü üretilmeyen sorunları olduğunu belirtti. "Yani bu ülkenin neredeyse 3'te biri ifade ettiğimiz sorunların en az birini yaşamakta" olduğunu ifade ederek, AKP iktidarının insan onuru ve emeği ayaklar altına aldığını söyledi. Karaca, işsizlik ve işgücü istatistikleri üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye'de emeği yok sayan, emekçiyi dışlayan ve milyonları işsizlikle sınayan bir siyasi iktidara ihtiyaç olmadığını vurguladı. İşsizlik ödeneği alamayan işsizlerin %87'sinin durumuna dikkat çeken Karaca, sosyal devlet olarak işsiz kalan vatandaşların yok sayılamayacağını belirtti.

 Karaca, işsizlik ve işgücü istatistikleri üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki emeği yok sayan, emekçiyi dışlayan ve milyonları çalışma hayatına dahil etmeyi işsizlikle sınayan bir siyasi iktidara ihtiyaç olmadığını belirtti. İşsizlik ödeneği alamayan işsizlerin %87'sinin durumuna dikkat çekerek, sosyal devlet olarak işsiz kalan vatandaşların yok sayılamayacağını vurguladı. Türkiye'de eşit bir toplumun hayal değil gerçek olduğunu, AKP iktidarına son verilmesiyle daha fazla kayıp yaşanmadan görüleceğini ifade etti. Karaca'nın açıklamalarına göre, 10 Nisan 2023 tarihinde yayınlanan TÜİK istatistiklerine göre, istihdam edilen kişi sayısı 31 milyon 460 bin kişi olarak gerçekleşirken, işsizlik oranı %10 olarak açıklandı. İşsizlerin yaklaşık %87'si işsizlik ödeneği alamamaktadır.

Tarih: 01-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum