anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya: ‘MEB öğrencileri özel dershanelere yönlendiriyor’

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya: ‘MEB öğrencileri özel dershanelere yönlendiriyor’

 

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık muafiyeti getirdiğini ve öğrencilerin devamsızlık nedeniyle sınıfta kalmayacaklarını açıklamasının ardından, bu uygulamanın temel amacının öğrencilerin dershanelere gitmelerini, özel hazırlık programlarına katılmalarını ya da evlerinde özel ders almalarının önünü açmak olduğunu söyledi.
 

Yıldırım Kaya, bu açıklama ile bir kez daha Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetersizliğini, eğitimde adaletin ve fırsat eşitliğinin kalmadığını ilan eden Bakan Özer'in deprem bölgesindeki öğrencilerin durumunu hiç düşünüp düşünmediğine de dikkat çekti. Kaya, deprem bölgesindeki öğrencilerin okul, öğretmen, test kitabı, bilgisayar, tablet vb. ihtiyaçlarından haberdar olmadığını ve internete erişim imkanlarının ne kadar kısıtlı olduğunu sorguladı.Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencileri YKS gibi bir sınava hazırlayamaması ve yeterli eğitim öğretimini verememesi konusunda sert eleştirilerde bulundu. Öğrencilerin özel dershanelere yönlendirilmesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel görevi olmadığını belirten Kaya, "12. sınıf öğrencileri okul yerine merdiven altı dershaneleri tercih ediyorsa, vay haline Milli Eğitim Bakanlığının…" ifadelerini kullandı.

Eğitimdeki adaletsizliği sona erdirmek için 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde birlikte hareket etme çağrısı yapan CHP'li Yıldırım Kaya, eğitim sistemindeki sorunların sadece bir hükümetin değil, toplumun sorunu olduğunu belirterek, seçimlerde eğitim konusunda somut adımlar atacak, öğrencilerin geleceği için mücadele edecek adayları destekleme çağrısında bulundu.

Tarih: 06-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum