anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Efsane Tenisçi Roger Federer kortlara veda etti

Tenisin efsane ismi Roger Federer, 24 yıllık kariyerini ezeli rakibi Rafael Nadal ile birlikte çıktığı maçla noktaladı.

Efsane Tenisçi Roger Federer kortlara veda etti

Tenisin efsane isimlerinden Roger Federer, Laver Cup ile son kez korta çıkarak kariyerini noktaladı.

İsviçreli yıldız, Laver Cup'taki çiftler mücadelesinde Rafael Nadal ile aynı takımdaydı. 41 yaşındaki sporcunun veda maçına tribünler yoğun ilgi gösterirken, Novak Djokovic ve Andy Murray gibi yıldızlar da Federer'i yalnız bırakmadı.

Maç sonu tenis kariyerini noktalayan İsviçreli raket gözyaşlarını tutamadı.

TENİSSEVERLERİN ‘EKSELANSLARI’
İsviçreli yıldız tenisçi, sportmen ve alçakgönüllü karakteri, oyuna yaptığı katkıları, hırsı ve estetik vuruşlarıyla, tenisseverlerin gönlünde "Ekselansları" unvanıyla ödüllendirildi.

Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Sırp Novak Djokovic arasında yaşanan ve "Büyük Üçlü" olarak adlandırılan ezeli rekabet, tenisin yanı sıra spor tarihinin en parlak dönemleri arasına adını altın harflerle yazdırdı. Bu üç tenisçi arasındaki maçları, milyonlarca sporsever ekran başından keyifle izledi.

237 HAFTA BİR NUMARADA KALAN TENİS TARİHİNİN TEK İSMİ
Toplam 310 hafta boyunca dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Federer, üst üste 237 hafta bir numarada kalan tenis tarihinin tek ismi olarak tarihe geçti.

103 ATP turnuvası şampiyonluğuyla tüm zamanların en çok turnuva kazanan ikinci ismi konumundaki Roger Federer, Nadal (22) ve Djokovic'in (21) ardından 20 kezle tek erkeklerde en çok grand slam kazanan üçüncü tenisçi konumunda.

WIMBLEDON'IN EN BAŞARILI TENİSÇİSİ OLDU
Wimbledon'da 8 kez kupaya uzanarak turnuva tarihinin en başarılı erkek tenisçisi Federer, açık dönemde 5 şampiyonluk yaşadığı ABD Açık'ta en çok zirveye uzanan tenisçi unvanını ise ABD'li eski yıldızlar Pete Sampras ve Jimmy Connors ile paylaştı. Federer, diğer grand slam turnuvalarından Avustralya Açık'ta 6, Fransa Açık'ta ise bir kez mutlu sona ulaştı.

Kariyeri boyunca bin 500'ün üzerine maça çıkan ve bunların bin 251'ini kazanan Federer, grand slamlerde en çok müsabakaya çıkan tenisçi oldu.

Açık dönemde bu turnuvalarda en fazla çeyrek final (58), yarı final (46) maçlarına çıkan oyuncu rekorlarının sahibi Federer, 31 karşılaşmada ise final gördü. Sadece Djokovic, 32 finalle bu alanda İsviçreli tenisçiyi geride bırakabildi.

Tarih: 24-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum