anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İşte elektrlikli scooter'lardaki görülmeyen risk

Türkiye'de son dönemlerde kullanımı oldukça yaygın hale gelen elektrikli scooter’ları 2 kişi kullanan vatandaşlar, hem kendilerini hem de diğer insanları riske atıyor.

İşte elektrlikli scooter'lardaki görülmeyen risk
 
Türkiye'nin birçok şehrinde, yeni bir alternatif olarak sıkça kullanılmaya başlanan elektrikli scooter’ların bu diikat çeken yanlış kullanımı, belli başlı risklere sebep oluyor. Tek kişilnin binmesi için dizayn edilen scooter’lara çoğu sefer iki kişinin bindiği görülürken, arkadaki binicilerin önde olup direksiyonu kontrol etmesi gereken kişinin belinden tutması denge sorunu ortaya çıkarıyor. Scooter’ların yaşayacağı bir denge probleminin önemi, insan ve araba yoğunluğunun çok olduğu alanlarda düşük hızda kullanılması gerekliliğini daha da artıyor.
 
Bu elektrikli cihazların çok kullanıldığı illerden biri olan İzmir'de, insanlar trafiği riske attıkları nedeniyle scooter kullananlara tepki gösterdi. Tepki gösteren bir vatandaş ise, "Çoğu sefer 2 kişi, kasksız bir biçimde bu scooter'ları kullandıklarına ben de şahit oluyorum. Hem kendi hayatlarını riske atıyorlar hem de kontrollerini kaybederlerse trafikteki araç kullanıcılarını ve diğer insanları riske atarlar. İnsanlar bunu pratik ve daha uygun olduğu için kullanıyorlar. Vatandaşlar hızlı ulaşım gereksinimlerini bununla giderebiliyorlar. Doğrusu iyi bir şey, teknolojik olarak da çok makul. Yurt dışında da insanlar bunu çoklukla tercih ediyorlar. Fakat tabii ki kurallarına uyarak binmek gerekir. Bizde ne yazık ki kurallara uyulmuyor" dedi.
 
Bir Elektrikli Scooter sahibi, Sercan Özsavrangil ise, "Çoğu vatandaşın özellikle de yaşça genç olanların 2 kişi kullandığını gözlemliyoruz. Bu cihazlar, zaten denge mevzusunda problemlidir, zira tekerlekleri çok ufak. Küçücük tümseklerde dahi denge kaybı olabiliyor. Arkasındaki ağırlık ise kesinlikle denge kaybı sorununu daha da arttıyor. Trafiğe giren scooter'lara da şahit oluyorum. Işıkları dinlemiyorlar, trafik kurallarına uymadan kullanıyorlar. Tüm bunların kontrol edilmesi lazım" dedi. Bir diğer kişi Ahmet Ayköse ise, "Devamlı iki kişinin kullandığına biz de şahit oluyoruz. İşin doğrusu birden fazla kazaya da tanık oldum. Bunu kontrol eden trafik polisi, filan hiçbir şey yok. Oldukça riskli bir konu. Bir durum daha var ki o da oldukça ehemmiyetli. Bu scooter'lar devamlı farklı insanlar tarafından kullanılıyor. Günde çok fazla insan bunları kullanıyor. Tahminimce temizlikleri de gerçekleşmiyor. Şu salgın döneminde, çok insanın elinin değdiği bir aracı kullanmak da oldukça riskli.2 binicinin kullanması dışında, işin bir de bu tarafı mevcut" dedi.

Tarih: 05-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum