anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kristen Stewart yönetmenlik yolunda

Scott Free ile ilk kısa film yönetmenliğini gerçekleştiren oyuncu Kristen Stewart, ilk uzun metraj yönetmenliğine hazırlanıyor.

Kristen Stewart yönetmenlik yolunda

Oyuncu Kristen Stewart, başrolünü Imogen Poots'un üstleneceği uzun metrajlı "The Chronology of Water" filminin yönetmeni olarak karşımıza çıkacak. Stewart, Lidia Yuknavitch'in anı kitabına dayanan senaryoyu, Andy Mingo ile beraber sinemaya uyarlayacak.

2012 Oregon Kitap Ödülleri'nde "Okuyucuların Seçimi Ödülü"nü kazanan ve PEN Center USA Yaratıcı Kurgusal Olmayan Eser Ödülü'nde finalist olan anı kitabı, sanatın kurtardığı bir hayata doğru lirik bir yolculuk sunuyor. Genç bir kadın kendi sesini, yazılı kelimelerle ve bir yüzücü olmakla buluyor. Nihayetinde bu kadın başarılı bir öğretmen, anne ve eşsiz bir modern yazar oluyor. Bir hayatta kalma öyküsü, cinsel açıdan yıpratıcı ve dürüst bir kendini bulma hikayesi olan film, Yuknavitch'in içsel yaşamına görsel bir bakış sunuyor.

Stewart, "Lidia'nın anıları, bedensel deneyimi radikal bir şekilde onurlandırıyor. Bu deneyimi görsel hale getirmek benim için hayati önem taşıyor ve hissettiğim dürtü... bu eserin kesinlikle bir film olması gerektiği. Bu proje beş yıldır Scott Free'nin yardımlarıyla pişiyor. Imogen Poots bu filmi ve Lidia'nın hayatının sarsıcı ağırlığını taşıyacak. O taşıyabilir. Ona sahip olduğum için çok şanslıyım" dedi.

Filmin yapımcılığını Scott Free'den Ridley Scott ve Michael Pruss, Mingo ile birlikte üstleniyor. Yine Scott Free'den Rebecca Feuer de filmde idari yapımcı olarak görev alacak.

Tarih: 18-11-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum