anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Liglerin ertelenmesi kararı kesinleşti

Bakan Kasapoğlu, "Hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu. Konuyla ilgili kulüplerimizi temsilen kulüpler birliği başkanımızla ve federasyon başkanlarımızla önemli bir toplantı gerçekleştirdik.

Liglerin ertelenmesi kararı kesinleşti

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ile birlikte yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'da KYK Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantı sonrasında, “Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığımıza bağlı bir operasyon merkezi ve bir Bilim Kurulu oluşturarak, hastalığın dünyadaki yayılımını sürekli izledik ve olası senaryolara karşı alınacak tedbirleri ivedilikle gündemimize aldık. Bu süreçte, devletimizin bütün kurumları, yayılımın durumuna göre elinden gelen bütün önlemleri hızlı ve koordineli bir şekilde çalışarak hayata geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor. Bu salgının üstesinden, yalnız devletimizin ya da bireylerin tek taraflı tedbirleriyle değil; topyekûn bir seferberlik haliyle geleceğiz" dedi.

14 GÜNLÜK KARANTİNA SÜRECİNE UYULMASI SON DERECE ÖNEMLİ"

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararların önemine de değinen Kasapoğlu," Üniversitelerin tatil olması, bu zamanı aileleriyle geçirmeyi tercih eden gençlerimizden yurt ücretinin alınmaması ve evlerinde geçirecekleri sürenin 75 günlük izinlerinin dışında tutulması uygulamaları nedeniyle, Türkiye geneli yurtlarımızın doluluk oranını %24'e kadar düşmüş durumda… Yani yatak kapasitemizin %76'sı şu an itibariyle boştur. Bu durum neticesinde Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuz tarafından, yurtlarımızın karantina ve gözlem yeri olarak kullanılması uygun bulunmuştur.

Şu an itibariyle, Türkiye geneli toplamda 14 ilimizde, 35 yurdumuz, dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilmesinin akabinde kullanıma hazır hale getirildi. Bu noktada, büyük bir özveriyle emek sarf eden sağlık çalışanlarımıza duyduğumuz minneti ifade ediyorum. Bakanlık olarak, bütün kurumlarımıza elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.

Seyircisiz oynama kararını erkenden aldıklarını vurgulayan Kasapoğlu şunları söyledi:

2‘Sporda, geçtiğimiz hafta birtakım tebdirleri hayata geçirmiştik. Bireysel branşlarda bütün müsabakaları, organizasyonları ve katılımları ertelemiş; Voleybol, basketbol, futbol gibi takım branşlarında liglerin seyircisiz oynanmasına karar vermiştik. UEFA, Euroleague ve NBA, aynı La Liga, League1, Bundesliga ve Premier League gibi maalesef liglerini tatil ederken geç kalmışlardı. Çünkü ülkelerinde vaka sayıları binlerle, ölü sayısı onlarca hatta yüzlerce olduğunda dahi bırakın liglerin tatil edilmesini, seyircili oynatmaya devam etmişlerdi. Oysa biz liglerin seyircisiz oynatılma kararını ülkemizde sadece bir vaka varken aldık. Avrupa’da bu kararı vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz. Tedbiren alınmış bu karar, Koronavirüs Pandemisi’nin geçtiğimiz haftaki yayılım durumu neticesinde ilgili kurum ve kuruluşlarımızla sürekli istişareler içerisinde alınmış bir karardı. Salgının mevcut durumu ve günün koşulları dikkate alınarak, bu tebdirlerde bir güncelleme söz konusu oldu.’’

"LİGLERİN TAMAMININ ERTELENMESİNE KARAR VERİLMİŞTİR"

Liglerin ertelendiğini belirten Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir. Müsabakalar bugünden itibaren durduruldu.

Konuyla ilgili kulüplerimizi temsilen kulüpler birliği başkanımızla ve federasyon başkanlarımızla önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Liglerin oynanmayacağı bu zamanın, bütün branşlarda bir irtifa kaybı değil; yenilenme, toparlanma için bir fırsat olduğu kanaatindeyiz. Türk sporunun yarınlarda çok daha güçlü kılmak en önemli hedefimizdir.

Bu süreçte, federasyonlar ve kulüpler sporcu, antrenör ve diğer çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle yerine getirecektir. Federasyonlarımıza da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyi ve planlamalarını eksiksiz yapmaları hususunda talimatlandırdık. Elbette federasyonlarımız, en önemli paydaşlarımız… " şeklinde konuştu.

Tarih: 19-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum