anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

MESS ile Türk Metal yeniden görüşecek

Türk Metal Sendikası, işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) tıkanan metal grup toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yeni bir görüşme talebinde bulunduğunu duyurdu. Türk Metal ile MESS, 5 Ocak Çarşamba günü görüşecek.

MESS ile Türk Metal yeniden görüşecek

Türk Metal Sendikası, MESS'in 5 Ocak'ta metal grup toplu sözleşme görüşmeleri nedeniyle bir randevu daha talep ettiğini duyurdu. MESS'in teklifini yenilemesi bekleniyor.

Görüşmeler kapsamında, MESS'in ilk teklifi yüzde 12 olmuştu. Uzlaşmazlık tutanağının tutulmasının ardından MESS, teklifini yüzde 17'ye çıkartmıştı. Türk Metal Sendikası, pazar günü Kocaeli'nde bir miting yaparak MESS'e sözleşmeyi masada bitirme çağrısında bulunmuştu.

Birleşik Metal-İş Sendikası'na bağlı 4 işlerinde ise grev kararı alınmıştı. MESS'in teklifini yenilemek için TÜİK'in Aralık 2021 enflasyon rakamlarını beklediği konuşuluyordu.

Türk Metal Sendikası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Büyük Kocaeli Mitingimizin ardından Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), tıkanan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında sendikamız Türk Metal ile yeni bir görüşme talebinde bulundu. Buna göre taraflar, 5 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 10:00’da İstanbul MESS Merkez Ofisi’nde tekrar bir araya gelecekler."

Tarih: 04-01-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum