anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Taşeronluktan Zirveye: Bir Başarı Hikayesi

Mekatronik İnşaat A.Ş. iş hayatına 1986 yılında bir şahıs firması olan Güler Teknik adı altında mekanik tesisat taşeronu olarak başlamıştır. Türkiye haricinde Kıbrıs, Rusya, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Irak, Katar ve Azerbaycan’da faaliyet gösteren bir oluşumdur.

Taşeronluktan Zirveye: Bir Başarı Hikayesi

 

Bina teknolojilerinin hızla gelişmesi sonucu 2005 yılında daha profesyonel bir yapıya geçerek, elektrik mühendisliği uygulamalarını da faaliyet alanları içine katan Mekatronik İnşaat A.Ş., alanında zirveye oynamayı başarmıştır. Pandeminin yarattığı ekonomik kriz ortamına rağmen gelişmeye devam eden Mekatronik İnşaat A.Ş. yeni yerinde, yeni projelerle başarı hikayesini yazmaya devam ediyor.

Bizler de Manşet Haber ekibi olarak Mekatronik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güler ile Yenimahalle’de yeni projeleri kapsamında bir araya geldik.

Arif Güler

Sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Arif Güler. Mekatronik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı’yım, 40 yıldır sektördeyim.

Buradaki yatırımınızın amacı nedir, nasıl bir faaliyet göstereceksiniz?

Bizim şu an dağınık bir yapılanmamız var, buradaki amacımız şirketin merkezi yapılanmasını oluşturmak. Şirketin tesislerini tek bir merkezde toplamak, çalışan arkadaşlarımıza konforlu bir ortam sağlamak ve bütünlüklü yapı içerisinde faaliyet göstermek ana hedefimiz.

Mekatronik nedir? Siz neler yapıyorsunuz?

Mekatroniğin isim babası Şeref Bey. Şeref Bey şirket ortağımız. Mekatronik, elektromekanik işler demektir; binalarda ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleriyle elektrik sistemlerini birleştirir. Biz bu grup şirketlerinden bir tanesiyiz, inşaat elektrik hizmet gibi birkaç sektörde daha faaliyet gösteriyoruz ama ağırlıklı verdiğimiz alan mekatronik.

Projenin ne zaman tamamlanması öngörülüyor?

Proje 2021 Kasım ayında bitecek, yılbaşında faaliyete başlayacağız.

Nasıl bir proje hayal ediyorsunuz?

Burası yatay mimari, 2 bin 500 metrekarelik bir arsa alanına 6 bin metrekarelik inşaat alanı yapıyoruz. Atölyelerimiz, depolama ve lojistik alanları bodrum katta olacak; üst katlarda da ofislerimiz olacak. 6 katlı tamamen çevreci bir bina hayal ediyoruz, hedefliyoruz.

Tarih: 13-10-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum