anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

'TOGO Kuleleri'nde şaşırtan karar !

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasında gerilime neden olan TOGO Kuleleri’nin inşaat ruhsatı ile ilgili kararını verdi.

'TOGO Kuleleri'nde şaşırtan karar !

 

3 Temmuz 2020 Cuma günü 5. ve 6. İstinaf Daireleri ortak duruşmasında Ankara Mimarlar Odası’nın dava açma ehliyetinin bulunmadığına ve davanın reddine karar verildi.

Hatırlanacağı üzere bu konuda Mimarlar Odası’nın daha önce açtığı davada, Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine, Mimarlar Odası lehine karar verilmişti.

Kararın ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi önce Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi’ne “temyiz” isteminde bulunmuş, daha sonra mesai bitimine yakın, son dakika temyiz başvurusunu Mansur Yavaş’ın talimatıyla geri çekmişti.

Günlerce bu konuda polemikler yaşanmış, kamuoyu ve basın- yayın organlarında tartışılmıştı.

Ankara 5. ve 6. İstinaf Mahkemeleri ortak duruşmasında 3 Temmuz Cuma günü alınan kararla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı , “ belediyeyi ilgilendiren bu hususta istinaf “temyiz” başvurusundan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis karar olmadan başvurusunun geri çekilemeyeceği yönünde dosyayı esastan görüşüp, karara bağladı.

Mahkeme daha önce Danıştay’ın aldığı emsal kararları dikkate alarak Mimarlar Odası’nın dava açma ehliyeti olmadığına hükmedip, davayı oy çokluğu ile reddetti.

MAHKEME BU KARARI İLE CUMHUR İTTİFAKI’NIN ELİNİ RAHATLATTI

Bu karar muhalefetin bütün Belediye Başkanları’nın, meclis kararı olmadan adım atamayacakları, hiçbir karar alamayacakları, seçilmiş başkanlarının elinin kolunun bağlı olacağı anlamına gelmektedir.

Ayrıca bu kararla Sinan Aygün’ün AVM’yi bodrum ve değersiz diye kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı, Ankaralıların rant kuleleri olarak konuştuğu TOGO Kuleleri’nin legalleşmesinin ilk adımı olarak değerlendirilmekte.Kağıt üzerinde 2 emsal olarak gösterilen inşaatın , gerçekte 10 emsal üzerinde olduğu, konunun uzmanları tarafından  tespit edilmiştir.

Tarih: 08-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum