anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

WhatsApp'a iki yeni özellik geliyor

Koronavirüs nedeniyle güvenlik ve pek çok farklı politikada yenilik yapan WhatsApp, şimdi de kullanıcıları sevindirecek özellikleri yayınlamak üzere.

WhatsApp'a iki yeni özellik geliyor

 

2019. yılının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs nedeniyle, tüm dünyada pandemi lan edildi. Bunun üzerine dijital dünyada bilgilendirici ve bilgi kirliliğini gidermek adına bir takım yenilikler geldi.


WhatsApp'ta koronavirüsle ilgili yenilikleri getiren uygulamalardan biri olarak öne çıkıyor. Corona virüs nedeniyle yapılan güncellemelerin yanı sıra beta testi olarak kullanıcıların beğeneceği yeni özellikler de gelmek üzere.


Bir süredir iOS işletim sistemine sahip olan telefonlarda beta testinde olan Gelişmiş Arama Modu, artık Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için de yayınlandı.


Bu özellik sayesinde artık kullanıcılar, fotoğrafları, sesleri, videoları, GIF dosyalarını, dökümanları ve linkleri çok daha kolay arayabilecekler.


Bir diğer özellik ise, artık Google Drive'a sohbet yedeği alırken şifre koyabileceksiniz.

2019 yılının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüs kısa sürede tüm dünyaya yayıldı. Hızlı bir şekilde yayılmasının sonucu olarak, dünya genelinde özellikle de sosyal medyada büyük bir bilgi kirliliği oluştu.


Bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek isteyen sosyal medya platformları, farklı önlemler almaya başladı. Kendi platformlarında Corona virüsle ilgili özel sayfalar oluşturmanın yanı sıra, farklı bir haber de WhatsApp'tan geldi.


Artık WhatsApp'ta 5 ya da daha fazla kişiye gönderilen mesajlar, yalnızca tek bir kişiye gönderilebilecek. Bunun ana amacı bilgi kirliliğini gidermek.

Artık WhatsApp üzerinde beş kereden fazla yönlendirilen bir mesaj alırsa, aynı anda yalnızca tek bir sohbete gönderebilecek.


2019 yılında 5 olan bu sınır, Corona virüs nedeniyle bilgi kirliliğini önlemek adına bire düşürüldü. 2018 yılında ise bu sınır 250'ydi, fakat yine 2018 yılında 250'den 20'ye kadar düşürüldü.
WhatsApp'ın aldığı bu karar sonrasında, dünya genelindeki mesajlaşma sayısının yüzde 25 oranında düşeceği ön görülüyor.

Tarih: 10-04-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum